Bitcoin (BTC) koers zet door en heeft de $13.000 in het vizier, mogelijke correctie op de loer

Nadat bitcoin (BTC) gisteren al flink wist te stijgen, is de cryptocurrency gedurende de nacht flink door gestegen. Daarmee komt BTC boven de $12.000 maar vindt het nu flinke weerstand, vlakbij de $13.000.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $12.548 volgens CoinMarketCap. Bitcoin is met een stijging van bijna 9% de grootste stijger van de top 10 cryptocurrencies. Na bitcoin is bitcoin cash (BCH) met een stijging van 3,7% de tweede grootste stijger.

Bitcoins marktkapitalisatie komt na de recente stijgingen uit op $226 miljard. De totale marktkapitalisatie is ook iets toegenomen, die staat nu op $352,9 miljard. Als gevolg van de nu nog wat achterblijvende altcoins stijgt de bitcoin dominantie verder naar een percentage van 64,1%, een niveau dat voor het laatst in april 2017 werd gezien.

Nadat bitcoin op 8 juni uit een symmetrische driehoek brak, steeg de koers in een snelle beweging tot de resistance op $12.000. Daar consolideerde de koers gisteren voor het grootste deel van de dag. Op de uurlijkse grafiek vormde de koers een zogenaamde bullish flag, een teken voor mogelijke verdere stijgingen.

En dit bleek inderdaad te kloppen. Rond 21:00 gisteravond begon bitcoin opnieuw hard te stijgen. Ditmaal wist BTC de $12.400 te bereiken, waar het opnieuw weerstand vond. Niet lang daarna maakte de cryptocurrency echter opnieuw een grote sprong.

Bitcoin kwam daarmee aan bij $12.800. Op dit prijsniveau vond de koers eerder ook al weerstand. Bij doorbraak ligt de $13.000 in het vizier, echter geeft de relative strength index (RSI) op dit moment een waarde van 75 aan, wat overbought condities signaleert. Op basis van deze indicator zou bitcoin logischerwijs eerst een tijdje moeten consolideren, of naar beneden moeten corrigeren voordat verdere stijgingen plaats kunnen vinden.

Mocht de koers inderdaad gaan corrigeren dan ligt de eerstvolgende support op ongeveer $12.400. Daaronder zou de koers support kunnen vinden op $12.000.