Canadese stad laat inwoners vastgoedbelasting met bitcoin (BTC) betalen

Coinberry, een Canadese cryptocurrency exchange, is onderhandelingen begonnen met de Canadese stad Richmond Hill over het implementeren van de mogelijkheid om vastgoedbelasting met bitcoin (BTC) te betalen. Dat blijkt uit een persbericht gepubliceerd op 15 juli.

Het stadsbestuur van Richmond Hill heeft op 10 juli voor een overeenkomst met Coinberry gestemd. Richmond Hill is de tweede Canadese stad die de mogelijkheid om vastgoedbelasting met bitcoin te betalen wil gaan aanbieden. Coinberry is een paar maanden geleden al een dergelijke partnerschap met de nabijgelegen stad Innisfil aangegaan.

Wij geloven dat de vraag naar een optie om te betalen met digitale valuta’s de komende jaren alleen maar zal groeien, vooral onder millennials. Onze Raad was op de hoogte van Coinberry’s succesvolle implementatie van een digitale betaalservice met de stad Innisfil, en aangezien er geen kosten en geen risico’s waren voor de stad Richmond Hill om hetzelfde te doen, maakte dat de beslissing voor ons een stuk gemakkelijker.

Aldus Joe Di Paola, locoburgemeester van Richmond Hill. Andrei Poliakov, CEO en mede-oprichter van Coinberry, laat weten blij te zijn met de samenwerking:

We zijn erg blij met het aangaan van een samenwerking met onze tweede Canadese gemeente. Leiders van overheids- en bedrijfsorganisaties realiseren zich dat ze, met de juiste partners, kunnen innoveren met blockchain en digitale valuta. We zijn verheugd om te werken aan aanvullende innovatieve oplossingen met toonaangevende zakelijke en gemeentelijke partners en we hebben een aantal zeer opwindende initiatieven die we de komende maanden zullen aankondigen.

Zodra de onderhandelingen zijn afgerond zal er gekeken worden of het implementeren van vastgoedbelasting met bitcoin ook daadwerkelijk technisch haalbaar is. Daar heeft Coinberry en het gemeentelijke bestuur een aantal maanden de tijd voor. Ze komen pas eind september weer bijeen.

Begin vorige maand gaf de Canadese regering een officieel concept voor nieuwe regels voor cryptocurrency exchanges vrij dat gericht is op know your customer (KYC) en anti-money laundering (AML) regels.

Eerder dit jaar kwam naar buiten dat de Canadese cryptocurrency exchange QuadrigaCX plotseling zijn deuren moest sluiten. De eigenaar van de exchange was vorig jaar onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen. Hij had als enige persoon toegang tot de cold storage wallets van de exchange en nam de private keys mee het graf in. Daardoor kon de exchange zo’n $200 miljoen, die het zijn gebruikers schuldig is, niet uitbetalen. Onlangs bleek dat de voormalig CEO de cryptocurrency van klanten gebruikt had om mee te investeren.