Komt er een Alt (altcoin) seizoen aan?

Bitcoin (BTC) doet het de laatste tijd redelijk goed. Zeker als je het vergelijkt met vorig jaar, waar bitcoin het grootste deel van zijn waarde verloor. Nu lijkt de waarde echter te stijgen met de doorbraak van $ 4.000 van het afgelopen weekend. De dominantie van bitcoin zakt nu alleen naar de 50% toe.

De dominantie van bitcoin is een waarde dat het aandeel van bitcoin in de totale marktkapitalisatie van de crypto-markt laat zien. Bitcoin is altijd het grootste geweest sinds het begin van de markt voor cryptocurrency. In de periode dat de bitcoin meer dan $ 10.000 waard was, varieerde deze dominantie altijd tussen de 70-80%.

Toen het Initial Coin Offering (ICO) -tijdperk echter aankwam, kregen steeds meer andere cryptoprojecten een aandeel in de totale marktkapitalisatie. Daardoor is tijdens de crypto-hype aan het einde van 2017 de dominantie gedaald omdat beleggers nu ook geld konden verdienen met andere kleine projecten.

Deze periode wordt ook alt-seizoen genoemd. Beleggers kunnen meer geld verdienen door te investeren in kleinere altcoins dan in bitcoin. Omdat de dominantie van bitcoin blijft dalen, voorspellen sommige analisten dat zo’n alt-seizoen zal komen.

Volgens sommigen is het feit dat bitcoin niet langer een grote stijging maakt ook te wijten aan het feit dat beleggers meer keuzes hebben. Ze zullen niet langer automatisch Bitcoin invoeren wanneer ze de cryptomarkt betreden. Gezien de groeiende populariteit van gedecentraliseerde applicaties (DApps), beginnen platforms zoals EOS, TRON en Ethereum beter te presteren dan Bitcoin. Dit platform biedt meer mogelijkheden dan Bitcoin, waarmee u alleen waarden kunt overzetten.

Het is echter nog steeds heel goed mogelijk dat de bitcoin weer zal gaan stijgen. Sommigen geloven bijvoorbeeld dat bitcoin op een gegeven moment $ 400.000 waard zal zijn. Echter zullen de kleinere cryptocurrency veel grotere winsten gaan boeken wat voor investeerders zeer aantrekkelijk kan zijn.
In dit geval zal veel kapitaal naar de altcoins stromen, waardoor de dominantie van bitcoin mogelijk meer zal dalenn.